Tornar a la pàgina de Presentació
Cambiar de idioma Change the language
Com a bona zona valenciana, la Valldigna presenta una gran varietat de plats que tenen com a ingredient principal l'arròs. A banda de la paella, cuinada de moltes maneres diferents, hem de destacar l'arròs caldós i l'arròs al forn, este últim amb una especialitat molt nostra com és l'arròs al forn amb panses i cigrons. Com a plats forts, també són molt recomanables el putxero amb pilotes i els pebres farcits d'arròs.

La carn i l'embotit són un altre apartat fonamental de la gastronomia de la Valldigna. A més de la famosa carn de Barx, tenim una gran varietat d'embotit típic que es pot degustar a la comarca, del qual hem d'esmentar el figatell i el botifarró com els productes més nostres.

Entre els dolços, a banda dels propis de l'època nadalenca com els pastissets de moniato, són molt típiques les coques cristines d'ametló, les mones o tonyes amb caramull de sucre i la coca de Sant Antoni, que es fa a Simat durant el mes de gener.

Per a superar el fred de l'hivern, podem començar el dia amb una coca de mestall per a esmorzar, molt pròpia de la zona, que té tres varietats: cansalada, sardina i embotit.
Ampliar la foto Productes valencians
Ampliar la foto Arròs al forn
Ampliar la foto Embotit de Barx
 
Amunt
 
  developed by wwroi.com Web optimitzada per resolució 800x600  
 
   . Presentació
   . Barx
   . Simat
   . Benifairó
   . Tavernes
   . Itinerari recomanat
 
 
 
   . Gastronomia
   . Calendari de festes
   . Porrats
 
   . Festival Sete Sóis
   Sete Luas
   . Dramaturgia
   mediterrània
 
   . Platges
   . Senderisme
     - Zona Creus
     - Zona Montdúver
     - Zona Toro-Barx