Tornar a la pàgina de Presentació
Cambiar de idioma Change the language
La Valldigna ha sigut habitada ja des de la prehistòria, com ho demostren les coves del Bolomor (Tavernes), Malladetes i Parpalló (Barx), jaciments arqueològics de màxima importància a la Comunitat Valenciana.

Les primeres notícies històriques concretes es remunten a l'època musulmana. Durant este període, les poblacions (Simat, La Xara, Benifairó, Alfulell, Tavernes i Ràfol) s'estenien per la vall sota la mirada del castell d'Alfàndec (actualment conegut com castell de la Reina Mora).

Jaume I va incorporar la Valldigna al Regne de València, però va ser el seu nét Jaume II que li va donar una nova fesomia en cedir-la a l'orde del Cister per tal que hi construïra el monestir de Santa Maria de Valldigna, que va dominar la vida dels diferents pobles fins al primer terç del segle XIX.

Les darreres dècades de la Valldigna estan marcades per l'agricultura intensiva. En la dècada dels 50 comença el boom de la taronja, que impulsarà definitivament el desenvolupament del territori. A partir de la dècada dels 60, el capital és dirigit a la construcció en la platja i, amb la demanda del turisme i la creixent entrada de població immigrant, es desenvolupa el comerç, la construcció, la banca i les petites i mitjanes empreses de béns de consum.
Ampliar la foto Castell de la Reina Mora
Ampliar la foto Mesquita de la Xara
Ampliar la foto Torre de Guaita
 
Amunt
 
  developed by wwroi.com Web optimitzada per resolució 800x600  
 
   . Presentació
   . Barx
   . Simat
   . Benifairó
   . Tavernes
   . Itinerari recomanat
 
 
 
   . Gastronomia
   . Calendari de festes
   . Porrats
 
   . Festival Sete Sóis
   Sete Luas
   . Dramaturgia
   mediterrània
 
   . Platges
   . Senderisme
     - Zona Creus
     - Zona Montdúver
     - Zona Toro-Barx